Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νορβηγός που έσφαξε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη λέει ότι έχει «ψυχολογικά»

Ο Νορβηγός που έσφαξε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη λέει ότι έχει «ψυχολογικά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 44χρονος Νορβηγός υπήκοος, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Επί ώρες περίμενε τον δικηγόρο του για να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς ο Νορβηγός.

Ο 44χρονος αρνούνταν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να μιλήσει χωρίς συνήγορο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να μη μπορούν να του πάρουν προανακριτική κατάθεση.

Προφορικά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τα έβγαζε πέρα οικονομικά χάρη σε ένα επίδομα που έπαιρνε από το νορβηγικό κράτος ως άτομο που πάσχει από βαριές ψυχικές νόσους.

Ωστόσο, δεν προσκόμισε κάποιο σχετικό έγγραφο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ακούν με μεγάλη επιφύλαξη τα όσα υποστηρίζει.

Το πώς βιοποριζόταν παραμένει μυστήριο, καθώς δεν εμφανιζόταν να επαγγέλλεται κάτι.

Διαμένει στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια. Αρχικά είχε έρθει για τουρισμό και στη συνέχεια αποφάσισε να παραμείνει μόνιμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν φαίνεται να είχε ποινικό παρελθόν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι διέθετε χρήματα για να πίνει άφθονο αλκοόλ.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο από τους αστυνομικούς είναι το είδος του μαχαιριού που είχε πάνω του.

Το μαχαίρι παλάμης θεωρείται «κρυφό όπλο» διότι έχει σχεδιαστεί για να κρύβεται μέσα στην παλάμη και είναι φονικό.

Ο Νορβηγός έδειξε ότι ήξερε να το χρησιμοποιεί. Αιφνιδίασε αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού τον οποίο μαχαίρωσε στα πόδια και στη συνέχεια με ένα φονικό χτύπημα τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο στο λαιμό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το γεγονός ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τραυμάτισε σοβαρά έναν άντρα και δολοφόνησε έναν αστυνομικό δείχνει άτομο που ήξερε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νορβηγός ισχυρίζεται προφορικά ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αστυνομικό και ότι βρισκόταν σε θέση άμυνας, γιατί εκείνος ήταν που δέχτηκε αρχικά επίθεση.

Επίσης, αναμένεται να ισχυριστεί ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ότι αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχική νόσο.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πάντως ότι από την αυτοψία στο χώρο και την έρευνα δεν προκύπτει ότι ο Νορβηγός προκλήθηκε από τον αστυνομικό ή τον κουμπάρο του. Αυτό που προκύπτει είναι ότι για ασήμαντη αφορμή έβγαλε το μαχαίρι και εξαπέλυσε επίθεση.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η αιτία θανάτου του αστυνομικού ήταν η εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου.

Με βάση τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η τρώση αγγείου συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο 44χρονος Νορβηγός οδηγείται σήμερα Παρασκευή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης. Δικηγόρος του έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Θοδωρής Καραγιάννης.

Ο αστυνομικός που έπεσε θύμα του 44χρονου υπηρετούσε για χρόνια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Το 2020 μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε -μετά από ένα σύντομο πέρασμα σε Αστυνομικό Τμήμα- να υπηρετεί στις Εσωτερικές Υποθέσεις Βορείου Ελλάδος της Αστυνομίας.

Σε λίγο καιρό θα παντρευόταν και ο φίλος του με τον οποίο ήταν στο μπαρ θα γινόταν ο κουμπάρος του.

Συζούσε με τη σύντροφό του, ενώ περιγράφεται ως ένας εξαιρετικός αξιωματικός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ενδοοικογενειακή βία: Χειροπέδες σε 33χρονο από το Ηράκλειο που απείλησε και εκφόβισε τη σύντροφό του

Μαρούσι: Ο 23χρονος τράβηξε όπλο αλλά μπλόκαρε – Τότε μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr