ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκρίθηκε το αίτημα της ΤτΕ για γραμμή ELA 10 δισ. από την ΕΚΤ

Εγκρίθηκε το αίτημα της ΤτΕ για γραμμή ELA 10 δισ. από την ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για γραμμή ELA αρχικού ύψους 10 δισεκ. ευρώ.

Το ELA είναι έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας που θα χορηγεί η ΤτΕ στις ελληνικές τράπεζες, αρχικού ύψους 10 δισεκ. ευρώ με δυνατότητα επέκτασης.

Η ΤτΕ έπρεπε να πάρει έγκριση από την ΕΚΤ – όπερ και εγένετο – γιατί η ρευστότητα που θα δίνει στις ελληνικές τράπεζες θα προέρχεται από το ευρωσύστημα δηλαδή την ΕΚΤ.

Η ΤτΕ θα δέχεται τις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών – κυρίως ομολογιακά που φέρουν την εγγύηση του ελληνικού κράτους – και θα τιμολογεί τον κίνδυνο που αναλαμβάνει με επιτόκιο 1,55%.

Η αρχική γραμμή ELA θα είναι ύψους 10 δισεκ. ευρώ αλλά θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης έως 40 δισεκ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι τώρα αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού ELA έχουν υποβάλλει η Alpha, Eurobank και Πειραιώς ενώ η Εθνική δεν έχει υποβάλλει ανάλογο αίτημα καθώς διαθέτει ακόμη ρευστότητα.

Φοβερό το σχόλιο του Άγγελου Πυριόχου στο Facebook μόλις άκουσε την είδηση:

pyriochos

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΓΣΕΒΕΕ: Μόλις το 3%-5% των μικρών επιχειρήσεων λαμβάνει τραπεζική χρηματοδότηση

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με αποζημιώσεις έως 220.000 ευρώ

DW: Το σκάνδαλο των funds πιέζει τον Ερντογάν

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Marfin: Κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής της η 46χρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr