Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΚΤ εξετάζει ανανέωση ELA για μία εβδομάδα

Η ΕΚΤ εξετάζει ανανέωση ELA για μία εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να εγκρίνει ανανέωση του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας, του ELA, για μία ακόμα εβδομάδα, την ώρα που στις ελληνικές τράπεζες καταγράφεται επιταχυνόμενη εκροή καταθέσεων.

Τραπεζικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές, εκτιμώντας πως η ΕΚΤ την Τετάρτη δεν θα σφίξει τα «λουριά» του ELA πιέζοντας περαιτέρω τις συνθήκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Εκτιμούν όμως ότι θα βάλει σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης τις αντλήσεις κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, θέλοντας να διασφαλίσει ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν τυχόν έκτακτες εκδόσεις έντοκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου.

Οι προειδοποιήσεις για τη συνέχεια, ανάλογα με την τροπή των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους, φαίνεται να βρίσκονται ήδη στο τραπέζι, με τον Μάριο Ντράγκι να έχει στείλει τα μηνύματά του κατά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.

Αξιωματούχος που μετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, τον οποίο επικαλείται η «Wall Street Journal», ανέφερε ότι ο Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε τους υπουργούς ότι η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες επιδεινώνεται.

Στις ελληνικές τράπεζες την Τρίτη η απόσυρση καταθέσεων συνεχίστηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε αύξηση των εκροών σε επίπεδα της τάξεως των 600-800 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα περίπου 500 εκατ. ευρώ τα οποία «εγκατέλειπαν» τις ελληνικές τράπεζες σε ημερήσια βάση, την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

WSJ: Η Αίγυπτος φτιάχνει στην έρημο πελώριο καταυλισμό, που περιβάλλεται από ψηλά τείχη από μπετόν, για τους Παλαιστίνιους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr