ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την στήριξη του στην ελληνική οικονομία , εξέφρασε απερίσπαστα ο Γερμανός τραπεζίτης και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ.
Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk, o Γερμανός τραπεζίτης ερωτηθείς αν θα χορηγούσε δάνειο σε Γερμανό επιχειρηματία που θα ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα, παρά τις εξελίξεις στη χώρα και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε:
«Ναι, βεβαίως! Δεν δίνεται δάνειο σε κάποιον πολιτικό και δεν θα πρέπει να υπερεκτιμούμε τη μαχητική ρητορική. Οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους και βλέποντας τι υπέγραψαν την Παρασκευή, θα έλεγα ότι έγινε κιόλας το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση»
Ο κ. Κέμερ ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Αυτή έχει οικοδομηθεί με βάση την αρχή του μη αναστρέψιμου. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μείνει η Ευρωζώνη όπως είναι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν έβγαινε ένα μέλος (σ.σ. από το ευρώ) θα είχαμε πρόβλημα αξιοπιστίας, ένα συνολικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ευρωζώνη να μείνει ενωμένη», τόνισε ο κ. Κέμερ.
Τέλος, ο Γερμανός ειδικός εκτίμησε ότι η νομισματική πολιτική του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «αγοράζει χρόνο για τους πολιτικούς». Όπως είπε, όλες οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να εξέλθουν από τη φάση της ασθενούς ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι για να συμβεί αυτό «χρειάζεται αναπτυξιακή ώθηση».























































