Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς του υπ. Οικονομικών

Αυτοί είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς του υπ. Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών, παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα:

– Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Θεοχαράκης, πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης (θα συμμετέχει στο Euro Working Group μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, Γιώργο Χουλιαράκη). Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαράκης, η διαπραγμάτευση «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στη βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.

– Γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος είπε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας από το μοντέλο των συμβούλων.

– Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα, αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.

– Γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

Αναφορικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αυτή είναι «ημιανεξάρτητη».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι το υπουργείο σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει τη λειτουργία της, ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τους γενικούς γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

«Ιθάκη» – Τσίπρας για «κουπόνια» Βαρουφάκη: «Δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω» – Για Λαφαζάνη: «Aντιλαμβανόταν έστω και στοιχειωδώς την πραγματικότητα;»

Ανακαινίσεις ακινήτων: Τα 9 σημεία «κλειδιά» για να σας δοθεί έκπτωση φόρου έως και 16.000 ευρώ

Αυτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή που μπορείτε να υπολογίσετε τους φόρους που θα πληρώσετε

Η διαδικασία για την επιστροφή ενοικίου – Ποσά, δικαιούχοι, προϋποθέσεις – Καταβολή έως τέλος Νοεμβρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr