Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανθελληνικό αμόκ Ντράγκι – Θέλει να κλείσει όλες τις πηγές χρηματοδότησης

Ανθελληνικό αμόκ Ντράγκι – Θέλει να κλείσει όλες τις πηγές χρηματοδότησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανθελληνικό αμόκ έχει καταλάβει τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, που επιστρατεύει κάθε μέσο για να στραγγαλίσει την ελληνική κυβέρνηση, εμποδίζοντας την διασφάλιση ρευστότητας μέσω εντόκων γραμματίων του δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο κ. Ντράγκι και η ΕΚΤ σχεδιάζουν νέους κανονισμούς ώστε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αύξησης της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου.

Με απλά λόγια ο κ. Ντράγκι και η ΕΚΤ απαγορεύουν στις ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, ώστε αυτό να αποκτήσει ρευστότητα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του στο εξωτερικό και το εσωτερικό, διακόπτοντας με αυτόν τον τρόπο μια βασική πηγή χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης και αυξάνοντας τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές των Financial Times, ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στις ελληνικές τράπεζες, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την έκδοση εντόκων για την ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι τώρα μόλις κάτω από το όριο έκδοσης των 15 δισ. ευρώ για έντοκα γραμμάτια, που επιβάλλονται από τους θεσμούς, την ΕΚΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, πρέπει να μετακυλήσει εξάμηνα έντοκα στις 14 Απριλίου, μέρος των οποίων πιστεύεται ότι ανήκει σε ξένους επενδυτές. Πάντως, εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

400.000 νέοι στρατιώτες για τη Ρωσία το 2024 – Ανοικοδομεί τη στρατιωτική της βιομηχανία με ταχύτητα

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr