Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καμπανάκι» για τις εκροές καταθέσεων από τη Eurobank

«Καμπανάκι» για τις εκροές καταθέσεων από τη Eurobank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καμπανάκι» για τις εκροές καταθέσεων από τη Eurobank, η οποία, στην τακτική της έκδοση 7 ημέρες οικονομία, κάνει λόγο για αρνητική διαταραχή που αυξάνει τους περιορισμούς ρευστότητας και μπορεί να επηρεάσει την πραγματική οικονομική δραστηριότητα, όπως π.χ. το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει η τράπεζα, το σύνολο των καταθέσεων και ρέπος (υπόλοιπα) των μη νομισματικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (ΝΧΙ) στα εγχώρια ΝΧΙ εκτός της Τραπέζης της Ελλάδος διαμορφώθηκε στα 185,25 δισ. ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο. Η μεταβολή σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους ήταν της τάξης των -9,41 και -23,98 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι εκροές στο σύνολο των καταθέσεων και ρέπος (υπόλοιπα) των μη ΝΧΙ στα εγχώρια ΝΧΙ εκτός της Τραπέζης της Ελλάδος συνεχίστηκαν για 7ο συνεχή μήνα. Από τον Ιούλιο 2014 (μέγιστη τιμή για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2015, 215,19 δισ. ευρώ) μέχρι και τον Φεβρουάριο 2015 έχει καταγραφεί συνολική μείωση της τάξης των -29,93 δισ. ευρώ (-13,91%). Επιπρόσθετα, το 93,82% της προαναφερθείσας μεταβολής δημιουργήθηκε τους τρείς τελευταίους μήνες. Πιο συγκεκριμένα, η μηνιαία εκροή στις καταθέσεις για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο ήταν του μεγέθους των -5,45, -13,23 και -9,41 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Eurobank παρατηρεί πως παρόμοιας έκτασης εκροή καταθέσεων με αυτήν που καταγράφηκε τους τρείς τελευταίους μήνες είχε σημειωθεί και την περίοδο Απριλίου 2012 – Ιουνίου 2012. Τότε, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είχαν πραγματοποιήσει αναλήψεις της τάξης των -12,87 δισ. ευρώ. Για το διάστημα Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2015 το αντίστοιχο μέγεθος ήταν της τάξης των -15,94 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr