Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρίτων Αρσέσης: Η Τρόικα “παίζει” με ιδωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα

Κρίτων Αρσέσης: Η Τρόικα “παίζει” με ιδωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταγγελία των αδιαφανών σχέσεων της Τρόικας στην Ελλάδα με επιχειρηματικά συμφέροντα, υπέβαλε στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, αφού καταψήφισε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρόικα.  Ουσιαστικά ο Κρίτων Αρσένης στην δήλωσή του ότι μέσω της Τρόκας εξυπηρετούνται επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Καταψήφισα μόλις την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρόικα. Χαιρετίζω τα σημεία κριτικής που περιέχει η έκθεση προς την Τρόικα και τις πολιτικές αλλά και μεθοδεύσεις της σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο. Καταψηφίζω όμως την ατολμία της έκθεσης να κατονομάσει την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσω των υπαλλήλων της Τρόικας, τόσο αναφορικά με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των οικονομικών δραστηριοτήτων, όσο και με την εκποίηση της δημόσιας γης και κερδοφόρων δημόσιων μονοπωλίων παροχής κοινών αγαθών, όπως το νερό. Έχω καταγγείλει δημόσια και κατ΄ επανάληψη τις ειδικές αυτές σχέσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με επιχειρηματίες και έχω ζητήσει με κοινοβουλευτική μου ερώτηση τη λίστα επαφών της Τρόικας μαζί τους. Δυστυχώς ο κ. Όλι Ρεν αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει. Ως εκ τούτου κατάθεσα σήμερα αίτηση προς τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, προκειμένου να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη λειτουργία της Τρόικας στην Ελλάδα και να δημοσιοποιήσει την λίστα επαφών της Τρόικας με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr