Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

JP Morgan: Όσο αργεί η συμφωνία τόσο πιο πιθανό ένα Grexit

JP Morgan: Όσο αργεί η συμφωνία τόσο πιο πιθανό ένα Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την Ελλάδα κυρίαρχο θέμα στα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου, προσπαθώντας να «κλειδώσει» μία συμφωνία με τους δανειστές, η JP Morgan στην ανάλυση που δημοσίευσε σήμερα με τίτλο «Strategy: Greece – running over the same old ground, What have we found? Same old Grexit fears», τονίζει την ουδέτερη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές, όσο ο χρόνος περνάει και δεν υπάρχει συμφωνία τόσο λιγότερο πιθανή γίνεται η σύναψή της και τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος ενός Grexit.

Οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές (ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με μεγαλύτερο discount σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών από το 2012), ενώ το βασικό σενάριο των αναλυτών παραμένει ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση, και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Κάνοντας έναν απολογισμό στο τι έχει αλλάξει τους τελευταίους 8 μήνες στην Ελλάδα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά οτι δεν έχουν γίνει πολλά βήματα για αλλαγή αφού η ρευστότητα των τραπεζών, τα δημόσια οικονομικά, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων έχουν «βαλτώσει», επιπροσθέτως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Παράλληλα, εκτιμούν πως καθώς ο χρόνος περνά, διαπιστώνουν πως οποιαδήποτε συμφωνία και αν υπάρξει τελικά θα είναι πιο κοντά στην αρχική θέση της τρόικα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει μια πρόβλεψη για ένα μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα.

Όσο για το τι μπορεί να κάνει το Grexit το πιο πιθανό σενάριο, η JP Morgan τονίζει πως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά τον ELA, είναι αυτός που θα κρίνει την πορεία της Ελλάδος.

Τέλος, όσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης, οι αναλυτές επισημαίνουν πως η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με το ΑΕΠ της να αντιστοιχεί μόλις στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Η JP Morgan εκτιμά ότι η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μόλις 5 δισ. ευρώ, όταν το σύνολο του ενεργητικού του αγγίζει τα 33 τρισ. ευρώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr