Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεπουλάει την Πλάκα το ΤΑΙΠΕΔ

Ξεπουλάει την Πλάκα το ΤΑΙΠΕΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Πλάκα, ΤΑΙΠΕΔ,

Από την ιστορική Πλάκα ξεκινά το Δημόσιο το ξεπούλημα των ακινήτων του.

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά αρχικά 15 ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού από τα 220 που διαθέτει, τα οποία βρίσκονται στην σκιά της Ακρόπολης γιατί μέχρι τώρα, λένε οι αρμόδιοι, δεν είχαν πως να τα αξιοποιήσουν.

Ας θυμηθούμε πέρυσι που αποκαλύφθηκε πως ακίνητο του Δημοσίου στην καρδιά της Πλάκας μισθωνόταν αντί… 50 ευρώ, αλλά κάποιοι το υπενοικίαζαν σε πολλαπλάσιες τιμές, χωρίς να εισπράττει το κράτος τα έσοδα.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης, με περισσότερα από 75.000 ακίνητα μεγάλης αξίας. Το εξωφρενικό είναι ότι ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για να νοικιάζει κτίρια που στεγάζουν υπουργεία, εφορίες, αστυνομικά τμήματα, μέχρι και ολόκληρα δικαστήρια ενώ δεν χρησιμοποιεί τα δικά του και τα βγάζει προς πώληση.

Οι τιμές

Στη “συνοικία των Θεών” οι τιμές ξεπερνούν ακόμα και τα 3000/τ.μ., ανάλογα με τη θέση και την κατάσταση του ακινήτου. Τα προς πώληση κτίρια (δείτε την παρακάτω εικόνα με τα ακίνητα), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Έθνους της Κυριακής”, είναι παλιά και χρήζουν εργασιών αποκατάστασης. Βεβαίως σε περίπτωση πώλησής τους μπορούν ορισμένα από αυτά να κατεδαφιστούν και να κτιστούν καινούργια κτίρια.

Scan2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr