ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» - Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην σημερινή, σύντομη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολή ελέγχου κεφαλαίων (capital control) στις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των Financial Times από τις Βρυξέλλες Πήτερ Σπίγκελ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το ζήτημα του εάν η Αθήνα χρειάζεται να επιβάλει ελέγχους στις καταθέσεις προκειμένου να εμποδίσει την απόσυρση καταθέσεων, συζητήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς όμως αυτοί να καταλήξουν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα για αυτό.
«Έγινε συζήτηση για capital controls, αλλά χωρίς να καταλήξει σε συμπέρασμα», είπε ένας από τους αξιωματούχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, λέγοντας ότι «καταγράφηκαν, όντως, διαφορετικές απόψεις. Δεν ήταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το θέμα των capital controls», ενώ ερωτώμενος από εκπροσώπους του Τύπου εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για το θέμα της επιβολής capital controls στην Ελλάδα ήταν ελαφρώς… ασαφής καθώς υποστήριξε ότι: «θα μπορούσες κατά κάποιον τρόπο να το πεις και έτσι».























































