Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σενάρια για αναλήψεις από τα ATMs έως 20 ευρώ

Σενάρια για αναλήψεις από τα ATMs έως 20 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σενάρια για αναλήψεις από τα ΑΤΜs έως 20 ευρώ την ημέρα, διακινούν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από τις 18:00 ώρα Φραγκφούρτης (19:00 ώρα Ελλάδας) και συζητά τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.

Ο ELA παραμένει μέχρι στιγμής στο όριο των 89 δισεκ. ευρώ που είχε προσδιοριστεί στα τέλη του Ιουνίου και η ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσει πώς θα χειριστεί τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, κατά τις ίδιες πηγές.

Όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τραπεζικές πηγές, τα πιθανά σενάρια που αφορούν τη στάση της ΕΚΤ είναι τρία. Το απαισιόδοξο σενάριο είναι η ΕΚΤ , να τραβήξει το σχοινί και να αποφασίσει να αυξήσει το ποσοστό του haircut στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική οικονομία, σενάριο όμως που όλοι οι ειδικοί δεν θεωρούν ότι συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες να επικρατήσει.

Το αισιόδοξο σενάριο είναι η ΕΚΤ να αποφασίσει να αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να δίνουν χρήματα μέσω των ΑΤΜ χωρίς προβλήματα και τις επόμενες μέρες, αλλά ούτε αυτό το σενάριο φαντάζει αρκετά πιθανό.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Ντράγκι να ακολουθήσει την τακτική που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα, διατηρώντας αμετάβλητο το όριο του ELA, περιμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Στη περίπτωση αυτή αναμένεται με ενδιαφέρον η ΠΝΠ και τι θα προβλέπει για το όριο αναλήψεων καθώς τα μετρητά τελειώνουν, με κάποιους να κάνουν λόγο για αναλήψεις με όριο τα 20 ευρώ.

ΠΗΓΗ:antenna.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

«Βόμβα» Τζόνσον: Η Γερμανία ήθελε παράδοση της Ουκρανίας σε επίθεση από τη Ρωσία

Απερχόμενος από γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ – Οι «διάδοχοι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr