Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενισχυμένος τον Οκτώβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Ενισχυμένος τον Οκτώβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΟΒΕ, Οικονομική Κρίση,

Στις 86,5 μονάδες αυξήθηκε τον Οκτώβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, από 83,1 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση του δείκτη από το χαμηλό των 75,2 μονάδων που είχε υποχωρήσει τον Αύγουστο.

Στην Ευρωζώνη, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε επίσης, αντίθετα με τις προσδοκίες, λόγω κυρίως της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 105,9 μονάδες από 105,6 τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση που ξεκίνησε τον Ιούλιο. Η πρόβλεψη, με βάση έρευνα του Ρόιτερς, ήταν πως ο δείκτης θα υποχωρούσε τον Οκτώβριο στις 105,2 μονάδες.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος, που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διέψευσε επίσης τις προσδοκίες και αυξήθηκε στο 0,44 τον Οκτώβριο από 0,36 τον Σεπτέμβριο και έναντι πρόβλεψης για μείωση στο 0,32. Οι πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών για τους επόμενους 12 μήνες υποχώρησαν στο 0,7 από 3,2 τον Σεπτέμβριο.

Η εμπιστοσύνη στον τομέα λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε σημαντικά, στις 6,5 από 4,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ τη μεγαλύτερη βελτίωση σημείωσε ο δείκτης για τον τομέα των κατασκευών (-20,7 από -23,2 μονάδες). Στον τομέα της βιομηχανίας, το κλίμα βελτιώθηκε ελαφρά (στις -2 από -2,3 μονάδες), ενώ στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε από τις 12,4 στις 11,9 μονάδες. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε, επίσης, σε -7,7 από -7,1 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση – Απολύσεις σε μεγάλη αμυντική βιομηχανία

Το καθεστώς Μητσοτάκη λογόκρινε τον Κόστα επειδή είπε ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας ξεκίνησε επί Τσίπρα

Ο Τσίπρας ράπισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με Πλάτωνα: «αιτία ελομένου, Θεός αναίτιος» – Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει όλη την ευθύνη

Γαλλία: Ανησυχία για την πολιτική αστάθεια – Οι Γάλλοι ζητάνε εκλογές

Το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, λόγω Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr