Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενώ εμείς καταστρεφόμαστε, νέα μείωση της ανεργίας στη Γερμανία!

Ενώ εμείς καταστρεφόμαστε, νέα μείωση της ανεργίας στη Γερμανία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Γερμανία,

Την ώρα που η πατρίδα μας βυθίζεται στην ύφεση, στην απόγνωση και στην ανεργία, εξαιτίας της πολιτικής που μας επιβάλλει το Βερολίνο, στη Γερμανία η ανεργία μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, αναδεικνύοντας την ευρωστία της αγοράς εργασίας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας και προμηνύοντας ότι η εγχώρια ζήτηση θα καθοδηγήσει την ανάπτυξή της φέτος.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 12.000 σε 2,901 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείο Εργασίας της χώρας. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,7%, χαμηλότερα από το 6,8% που ήταν η πρόβλεψη των οικονομολόγων στην έρευνα του Ρόιτερς.

«Η γερμανική αγορά εργασίας είναι σε καλό δρόμο και αυτό αυξάνει την πιθανότητα να γίνει λίγο πιο σφιχτή, επομένως υπάρχει πιθανότητα αυτό να οδηγήσει σε υψηλότερες αυξήσεις μισθών», δήλωσε ο οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg κ. Κρίστιαν Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι απεργίες των πιλότων και των εργαζομένων στο γερμανικό δημόσιο τομέα δείχνουν την ισχύ τους κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις.

Η ισχυρή αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο πληθωρισμό και τα χαμηλά επιτόκια, αναμένεται να δώσουν ώθηση στην ιδιωτική κατανάλωση στη Γερμανία.

Χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα μία έρευνα έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των Γερμανών καταναλωτών παρέμεινε σταθερή στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και επτά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr