Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηνωμένες Πολιτείες: Σκληρό πόκερ στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέλος στην 40ετή απαγόρευση στις εξαγωγές πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να βάλουν οι Ρεπουμπλικάνοι, σε μία ιστορική ενέργεια που θα φέρει νέες μεταβλητές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Η άρση της απαγόρευσης εξαγωγών πετρελαίου βρίσκεται στο επίκεντρο του δημοσιονομικού σχεδίου που ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Ρεπουμπλικανικές πλειοψηφίες στο Κογκρέσο και αποτελεί προτεραιότητα για τις μεγάλες αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες.

Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και από τη Γερουσία, αν και οι Δημοκρατικοί – οι οποίοι μειοψηφούν και στα δύο σώματα – δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει εάν συμφωνούν με το σχέδιο.

Σε μία συναινετική κίνηση προς τους Δημοκρατικούς πάντως, το Ρεπουμπλικανικό σχέδιο δαπανών προβλέπει την παράταση φορολογικών ενισχύσεων για εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», το σχέδιο δεν περιλαμβάνει μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τις κύριε περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που προωθεί η Δημοκρατική κυβέρνηση Ομπάμα.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Λευκού Οίκου.

Εάν το μέτρο περάσει από το Κογκρέσο, θα συμβολίσει τον όλο και μεγαλύτερο ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ, μετά την τεχνολογική επανάσταση στον κλάδο που έφερε η άντληση υδρογονανθράκων από σχιστόλιθους.

Η μαζική αύξηση παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τις τιμές του αργού κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, προκαλώντας αλυσιδωτές οικονομικές και γεωπολιτικές αναταράξεις στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ενεργοβόρες αγορές της Ασίας και την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr