Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Στουρνάρας: «Ελήφθησαν μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα»

Γ. Στουρνάρας: «Ελήφθησαν μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως «Ελήφθησαν μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη δόση ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση γιατί εκκρεμεί η έγκριση επτά κοινοβουλίων, αλλά είναι σημαντικό ότι το Eurogroup έδωσε την Τετάρτη το πράσινο φως.

“Γενικά, είμαι ικανοποιημένος. Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Ήταν ένα πολύ πλούσιο Ecofin και Eurogroup” τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

“Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της στα δύσκολα τώρα που βρίσκεται στη σωστή πορεία” δηλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στη Δημόσια Τηλεόραση.

Χαλάρωση της λιτότητας με προσεκτικά βήματα και επιμονή στις διαρθρωτικές αλλαγές συνιστά στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταισεμπλπουμ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή. Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ τονίζει ωστόσο ότι για να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε κοινωνικές παροχές και μειώσεις φορών θα πρέπει να διευρύνει το πλεόνασμα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέου πακέτου βοήθειας, αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει νέο πρόγραμμα, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε αν κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Πληθωρισμός Απληστίας: Η Ελλάδα η ακριβότερη της Ευρώπης – Η κυβέρνηση «παρατηρητής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr