Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέουν οι τιμές του πετρελαίου – έκτακτη συνεδρίαση ΟΠΕΚ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ζήτησε την Τρίτη να υπάρξει μια έκτακτη σύγκληση του οργανισμού στις αρχές Μαρτίου με σκοπό να συζητηθεί η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατρακύλα στο χρηματιστήριο του Τόκιο, το οποίο ήταν κλειστό τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Ο Εμανουέλ Ίμπε Κασίκου, υπουργός Πετρελαϊκών Πόρων της Νιγηρίας, μιλώντας σε συνέδριο στο Αμπού Ντάμπι, εκτιμά πως είναι απαραίτητη μια έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ για τις τιμές του μαύρου χρυσού, που βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών.

Υπήρξε πτώση 3% την Τρίτη στις τιμές του αργού και κινούνταν στα 30 δολάρια το βαρέλι και σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Οι τιμές έχουν πέσει κατά περίπου 20% από τις αρχές του χρόνου, λόγω της μεγάλης προσφοράς, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και της αναταραχής στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές αλλά και λόγω του ισχυρού δολαρίου, το οποίο κάνει την αγορά πετρελαίου πιο ακριβή για χώρες που έχουν άλλο νόμισμα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα πτώση άνω του 3% στα 30,43 δολάρια το βαρέλι, σε επίπεδα που έχουν να σημειωθούν από τον Απρίλιο του 2004, πριν επιστρέψει στα 30,69 δολάρια στις 09:44 ώρα Ελλάδας.

Χρηματιστές και αναλυτές τόνισαν ότι η μεγάλη προσφορά και η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας είναι οι βασικοί λόγοι για τη βουτιά της τιμής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα αναλυτών, σύντομα ο «μαύρος χρυσός» θα βρεθεί κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, ενώ κάποιοι πιθανολογούν πτώση και κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι.

Την Τρίτη υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό μετά από πέντε συνεχείς αρνητικές συνεδριάσεις. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν οι ανησυχίες για την πορεία
της κινεζικής οικονομίας και τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,71%, με απώλειες 479 μονάδων, για να κλείσει στις 17.218,96 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 3,13%, καταγράφοντας απώλειες 45,37 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 1.401,95 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr