ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αδιέξοδο η συνάντηση της Ντόχα για το πετρέλαιο

Σε αδιέξοδο η συνάντηση της Ντόχα για το πετρέλαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως κατέληξε η συνάντηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του καρτέλ, στη Ντόχα του Κατάρ, καθώς φέρεται να μην κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής του αργού, όπως δήλωσαν στο Reuters ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι χώρες του ΟΠΕΚ διεμήνυσαν στις χώρες εκτός του Οργανισμού ότι χρειάζεται πρώτα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των παραγωγών του καρτέλ, κάτι που πιθανότατα θα γίνει σε συνάντηση του Ιουνίου.

Μετά τη συμφωνία, οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα είναι σε θέση να απευθύνουν πρόσκληση και στις άλλες παραγωγούς να συμμετάσχουν.

Ενωρίτερα, πηγές ανέφεραν ότι βασικό εμπόδιο σε μια συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής ήταν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, με την Τεχεράνη να αρνείται να συμμετάσχει στις προσπάθειες για σταθεροποίηση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.

Οι προσδοκίες για κοινή προσπάθεια μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών αργού είχε συμβάλει στην ανάκαμψη των τιμών από τα χαμηλά πολλών ετών.

Η αποτυχία των προσπαθειών αναμένεται να ασκήσει νέες πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο 5,4 % εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Φωτιά σε ενέργεια, μεταφορές, στέγαση, τρόφιμα

«Σκοτεινά πλοία» τα μεσάνυχτα: Πώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακινούν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Στα 71 δισ. δολάρια το κόστος ανασυγκρότησης της Γάζας – Κατεστραμμένες οι περισσότερες κατοικίες και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Πλήγματα κατά ιρανικών ταχυπλόων ενώ η Τεχεράνη επιτίθεται σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των Εμιράτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr