ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Bank: Η Ιταλία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη μετά το Brexit

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον πολιτικό κίνδυνο στην Ιταλία θεωρεί η Deutsche Bank ως τον μεγαλύτερο, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, θέση που ισχυροποιήθηκε μετά και τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Στην τελευταία ανάλυσή της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η γερμανική τράπεζα διαπιστώνει ότι μετά από μία επεισοδιακή προηγούμενη εβδομάδα, η αβεβαιότητα σχετικά με τη θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει υποχωρήσει.

Ωστόσο, οι δύο μήνες που προηγήθηκαν έδειξαν ότι οι ισορροπίες μπορεί εύκολα να αλλάξουν, γι’ αυτό καμία εκτίμηση σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να είναι ασφαλής.

Οι αγορές κοιτάζουν Ισπανία αλλά…

Οι αγορές έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στις ισπανικές εκλογές της 26ης Ιουνίου, με τις εκτιμήσεις να βλέπουν ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η Deutsche Βank θεωρεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, και μάλιστα μακροπρόθεσμος, για την Ευρώπη είναι η Ιταλία.

Μια ψήφος υπέρ του Brexit θα ενισχύει τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, κυρίως στην Ιταλία, αναφέρει η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζες, οι δημοτικές εκλογές έστειλαν ένα αρκετά ανησυχητικό πολιτικό μήνυμα προς την κεντροαριστερά του Ματέο Ρέντσι.

Θα μπορούσε να απειληθεί, στο εγγύς μέλλον, από το κίνημα Πέντε Αστέρων, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς υπέβαλε την παραίτησή του – Επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός μέσω των βουλευτικών εκλογών

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Κρίθηκε ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι για τις οικονομικές παραβιάσεις – Τι ακολουθεί

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr