Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτές είναι οι αμοιβές των κεντρικών τραπεζιτών της Ε.Ε. – Δείτε τα ποσά

Αυτές είναι οι αμοιβές των κεντρικών τραπεζιτών της Ε.Ε. – Δείτε τα ποσά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ιταλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας βγάζουν περισσότερα χρήματα από τον κεντρικό τραπεζίτη της ευρωζώνης Μάριο Ντράγκι, όπως  δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg με τις αμοιβές όλων των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρώπης.

Πρώτος στη λίστα είναι o  κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου

Πρώτος στη λίστα είναι ο Jan Smets, κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου (480.000 ευρώ), εξαπλάσια από τον τελευταίο, στη λίστα, αυτόν της Λιθουανίας.

Το Bloomberg αποκαλύπτει τους μισθούς των κεντρικών τραπεζιτών, μεταξύ αυτών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Στην περίπτωση του Ελληνα κεντρικού τραπεζίτη η εικόνα είναι διαφορετική από αυτήν του γραφήματος, καθώς ο κ. Στουρνάρας έχει προχωρήσει σε μείωση μισθού κατά 50% έτσι ώστε το μηνιαίο εισόδημά του να μην ξεπερνά τις 7,5 χιλιάδες ευρώ.

lista kentrikpi trapezites

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ τα νούμερα που παρατίθενται είναι κατά προσέγγιση, ενώ τα ποσά δεν αναλογούν σε κάποια οικονομική αντιστοιχία. Το Βέλγιο έχει μια οικονομία που είναι το 1/8 της Γερμανικής, αλλά κεντρικός του τραπεζίτης λαμβάνει μισθό 10% παραπάνω από τον πρόεδρο της Bundesbank, Jens Weidmann. H Κύπρος πληρώνει τον κεντρικό της τραπεζίτη περισσότερο από την Ισπανία.

Το Λουξεμβούργο βρίσκεται σχετικά χαμηλά στη λίστα. Ο Gaston Reinesch έλαβε 181.000 ευρώ το 2015. Ο επικεφαλής της ΒοΕ, Mark Carney έχει ετήσιες απολαβές 480.000 λίρες (του παρέχεται και στέγαση), η Janet Yellen της Fed είχε απολαβές 199.700 δολάρια πέρυσι. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Swiss National Bank, Thomas Jordan λαμβάνει 867.000 δολάρια ετησίως.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αυτοί οι μισθοί είναι σχετικά μικροί με εκείνους που εισπράττουν οι CEO ιδιωτικών τραπεζών. Ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, είχε απολαβές 1,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο ομόλογός του στη BNP Parbias, Jean-Laurent Bonnafe βρισκόταν στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία θα εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr