Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος της “Πειραιώς” εξηγεί γιατί η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να κάνει καλό στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της “Πειραιώς” εξηγεί γιατί η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να κάνει καλό στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης, βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από την ύφεση, υποστήριξε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

«Εάν το θετικό κλίμα στις ΗΠΑ ανταποκρίνεται όντως στην πραγματικότητα, τότε θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί έναν θετικό αντίκτυπο» εξήγησε, προσθέτοντας ότι μεταξύ των χωρών που θα επωφεληθούν, θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια», κατέστησε σαφές ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος θα εξαρτηθεί από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ακόμη και εάν χρησιμοποιήσουμε το πλέον καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί, δεν θα μπορέσουμε να πάμε πολύ μακριά» εκτίμησε ο κ. Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι «η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά το πού πηγαίνει η οικονομία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν ειδική δύναμη κρούσης ντρόουν LUCAS στη Μέση Ανατολή

Συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ: Χωρίς συμφωνία, αλλά χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη και εποικοδομητική» από το Κρεμλίνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr