Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠ.ΟΙΚ.: Δε σχετίζεται με τη β’αξιολόγηση η εκταμίευση 1,8 δισ. για αποπληρωμή ιδιωτών

ΥΠ.ΟΙΚ.: Δε σχετίζεται με τη β’αξιολόγηση η εκταμίευση 1,8 δισ. για αποπληρωμή ιδιωτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β’ αξιολόγηση.

H μόνη προϋπόθεση

Μόνη προϋπόθεση για την καταβολή της κάθε δόσης που χρησιμοποιείται για την εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου, είναι η μείωση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 80% του ύψους της χρηματοδότησης. Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και θα επιτευχθεί ξανά στο τέλος του Φεβρουαρίου εφέτος, προκειμένου η δόση να εκταμιευθεί τον Μάρτιο.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι εάν υπήρχε κάποια αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, οι θεσμοί θα ενημέρωναν την κυβέρνηση και όχι επιλεγμένους δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους «κόκκινους» δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη – Τι αλλάζει

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

«Ανάσα» για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Οικιστικό Πρόγραμμα Υπ. Εθνικής Άμυνας: Επανήλθαν στην κυριότητα του ΥΕΘΑ ακίνητα στην Αττική συνολικής έκτασης 114. 363 τ.μ.

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr