Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ για έργα στην Ελλάδα

Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ για έργα στην Ελλάδα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Καραμούζη, τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σπυρίδωνα Παπασπύρου και τη Γενική Γραμματέα κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Β. Χόγιερ τον αρμόδιο για την Ελλάδα Αντιπρόεδρο κ. Jonathan Taylor και στελέχη του οργανισμού.

Από πλευράς της ΕΕΤ πραγματοποιήθηκε σύντομη ενημέρωση για την τρέχουσα εικόνα του ελληνικού Τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση των βασικών δεικτών του 2016.

Εκτενώς συζητήθηκε η σημαντική στήριξη που παρέχει μέσω των ελληνικών Τραπεζών η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ελληνική οικονομία και κυρίως στις μεσαίες επιχειρήσεις και στη χρηματοδότηση των έργων υποδομών, διαπίστωση που επισημάνθηκε και από τον ίδιο τον κ. Hoyer στην πρόσφατη ομιλία του στο Delphi Economic Forum, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Ειδική αναφορά έγινε στα τρέχοντα προγράμματα της ΕΙΒ στη χώρα μας, με συνολικά εγκεκριμένα ποσά που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ το 2016, η πλήρης απορρόφηση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017, καθώς επίσης και η αναμενόμενη άμεση ενεργοποίηση των δύο νέων προγραμμάτων InnovFin και COSME υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), τα οποία θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) με διαθέσιμους πόρους από το EIF αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην χρηματοδότηση μέσω συμμετοχών στα κεφάλαια επιλέξιμων τάχιστα αναπτυσσόμενων και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας. Με δεδομένη τη στενότητα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, ο ρόλος της ΕΙΒ και του EIF είναι καθοριστικής σημασίας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία, ιδίως μετά τον ορισμό μόνιμης αντιπροσωπείας της ΕΙΒ για την Ελλάδα, και επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία τους αυτή να συνεχιστεί διαρκώς βελτιούμενη και να διευρυνθεί με την ανάπτυξη και νέων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επενδυτικών επιχειρηματικών σχεδίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώτη κατοικία: Δίμηνη παράταση στο «νόμο Κατσέλη» – Νέο πλαίσιο με επιδοτήσεις, επιμηκήνσεις και κούρεμα

Mαξίμου: Παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Καραμούζης στο Μαξίμου: Και οι δυο πλευρές θέλουν λύσεις που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο

Τι θα γίνει με την προστασία της 1ης κατοικίας μετά την κατάργηση του νόμου «Κατσέλη»

Tι είπε ο Δραγασάκης με τραπεζίτες για ρευστότητα, χρηματοδότηση και κόκκινα δάνεια

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr