Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαράζ επαφών για τα “κόκκινα” δάνεια ξεκίνησε στην Αθήνα η Νουί του SSM

Μπαράζ επαφών για τα “κόκκινα” δάνεια ξεκίνησε στην Αθήνα η Νουί του SSM
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάνα άρχισε την Τρίτη τις επαφές της στην Αθήνα η ισχυρή κυρία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί με το θέμα της διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων να είναι ψηλά στην ατζέντα.

Η κ. Νουί, η οποία έχει ήδη καλή εικόνα για την κατάσταση του δανειακού χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών αφού οι τελευταίες κάνουν αναφορές στον SSM σε μηνιαία βάση, έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί επίσης με κυβερνητικά στελέχη, την διοίκηση του ΤΧΣ και τραπεζίτες.

Εκτός από τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο για την ενεργή διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, η κ. Νουί αναμένεται να θίξει επίσης θέματα που αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την φορολογική μεταχείριση των διαγραφών δανείων απο τις τράπεζες και να απευθύνει συστάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Οι συναντήσεις γίνονται στον απόηχο της αύξησης του δανεισμού των εγχώριων τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) τον Φεβρουάριο κατά 300 εκ. ευρώ έναντι του Ιανουαρίου που συνδέεται με την εκροή ιδιωτικών καταθέσεων άνω των 2 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

O SSM παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αφού τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα στέλνουν αναλυτικά στοιχεία για τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια κάθε μήνα στη Φρανκφούρτη.

Η αύξηση των αποκαλούμενων «κόκκινων» δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά 1 δισ. ευρώ και πλέον το πρώτο δίμηνο του 2017 δημιουργεί προβληματισμό ως προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2017.

Ομως, τραπεζίτες εκτιμούν ότι ο στόχος για μείωση των προβληματικών δανείων θα επιτευχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017 μέσω αυξημένης χρήσης των διαγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι τα «κόκκινα δάνεια» θα πρέπει να μειωθούν κατά 49% υποχωρώντας στα 40,2 δισ. ευρώ το 2019 σύμφωνα με τους στόχους των επιχειρησιακών σχεδίων των τραπεζών που έχουν εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr