Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΙΟΒΕ βλέπει εκτίναξη του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος

Το ΙΟΒΕ βλέπει εκτίναξη του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΟΒΕ,

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας αναρριχήθηκε το Μάιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ωστόσο ακόμη δεν έχει περάσει στην αγορά η αισιοδοξία.

Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ανήλθε στις 99,1 μονάδες, από 95,4 μονάδες τον Απρίλιο. Το ΙΟΒΕ σημειώνει πως αυτή είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων έξι ετών και πιστοποιεί ότι παγιώνονται οι προσδοκίες σταθεροποίησης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στους επιμέρους τομείς της οικονομίας οι τάσεις είναι εν γένει θετικές, καθώς οι επιχειρηματικές προσδοκίες στις υπηρεσίες, στη βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο βελτιώνονται, ενώ στις κατασκευές κυριαρχεί η σταθερότητα.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακάμπτει για τρίτο κατά σειρά μήνα, στα λιγότερο αρνητικά επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, καθώς αμβλύνονται σημαντικά οι απαισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας.

Ο ΙΟΒΕ υπογραμμίζει πως φαίνεται να ανακόπτεται η άνοδος της ανεργίας, με αναιμικές όμως – για την ώρα- ενδείξεις τόνωσης της απασχόλησης. Ωστόσο, προσθέτει πως σε κάθε περίπτωση, όλο και περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις προσαρμόζονται σταδιακά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την εκτεταμένη χρονικά και έντονη σε βάθος οικονομική κρίση, που δείχνει να ολοκληρώνεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια οι καταναλωτές και τρώνε από τα έτοιμα

Στουρνάρας: Τέλεια καταιγίδα για τις τράπεζες ο κορωνοϊός

Τα κλειδιά της ανάπτυξης είναι… κάτω

Ο ΙΟΒΕ προβλέπει ύφεση έως 10% στην Ελλάδα

Το ΙΟΒΕ θέλει τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr