Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισό δισ. ευρώ ρίχνουν στις ράγες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Ιταλοί – Τι προβλέπει η συμφωνία

Μισό δισ. ευρώ ρίχνουν στις ράγες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Ιταλοί – Τι προβλέπει η συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Κέρκυρα, στο υπέροχο κτίριο των ανακτόρων, στην πλατεία της Κέρκυρας, στο πλαίσιο του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας ΕλλάδαςΙταλίας, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ιταλού Ομολόγου του Πάολο Τζεντιλόνι, υπογράφηκε η συμφωνία παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους, οι οποίοι σχεδιάζουν επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ στην Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια. Είναι κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του.

Η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το news247. Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο τμήμα της γραμμής, ανάμεσα σε Τιθορέα και Λιανοκλάδι, και με την οποία η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκης θα μειωθεί κατά μία ώρα και θα γίνεται σε 4,5 ώρες.

Επίσης, την άνοιξη του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, που μαζί με την αντιμετώπιση της καθίζησης της σιδηροδρομικής γέφυρας στο Γαλλικό Ποταμό, η εμπορευματική κίνηση από τη Θεσσαλονίκη προς την ΠΓΔΜ θα αυξηθεί σημαντικά.

Μόνο για την εξυπηρέτηση φορτίων της Cosco κινούνται 36 τρένα το μήνα, ενώ αύξηση των δρομολογίων έχουμε και με τα φορτία για τον Διαδριατικό Αγωγό (ΤΑΡ). Από πλευράς εμπορικών δρομολογίων της Cosco, μόνο το 2016 διακινήθηκαν, από το λιμάνι Νέου Ικονίου προς Κεντρική Ευρώπη, 211 τραίνα με 7.579 containers.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη ανακοινώσει και τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό. Οι επιβάτες των τρένων θα μπορούν να εκδίδουν εισιτήριο μέσω του κινητού τηλεφώνου, από οποιοδήποτε σημείο, ακόμη και δέκα λεπτά πριν από την αναχώρησή τους. Επίσης, μέσω της νέας εφαρμογής για android, οι επιβάτες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα εισιτήριά τους σε εφαρμογές πορτοφολιού, σε μορφή passbook, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης.

Από το τέλος Σεπτεμβρίου περιμένουμε να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή έκδοσης εισιτηρίων για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν συσκευές οι οποίες λειτουργούν με λειτουργικό IOS. Ο έλεγχος των εισιτηρίων σταδρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη, θα γίνεται στο τρένο με νέες συσκευές και θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου από κλειστούς σταθμούς και πάνω στο τρένο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι και η αιτία της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου 1-3, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνολικά εκφράζουν την αντίθεσή τους με την ιδιωτικοποίηση δημοσίων φορέων στον τομέα των μεταφορών και έχουν εξαγγείλει μια σειρά από κινητοποιήσεις.

Εξαιτίας της απεργίας στους σιδηροδρόμους δεν πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας έως και το αεροδρόμιο, ενώ, οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στο τραμ έχουν κηρύξει στάση εργασίας, από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr