Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Στις ΗΠΑ για να προσκαλέσουμε επενδύσεις

Χαρίτσης: Στις ΗΠΑ για να προσκαλέσουμε επενδύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων άνω των 2 δισ. ευρώ και έρχεται νέος κύκλος τον επόμενο μήνα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ πρόσθεσε ότι αύριο μεταβαίνει στις ΗΠΑ υπουργικό κλιμάκιο για να παρουσιάσει σε επενδυτές, funds και τράπεζες τους στόχους και τα μέσα υλοποίησης που προσφέρει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ όπως είπε ο κ. Χαρίτσης πραγματοποιείται, στο πλαίσιο αποστολής για τις συνεδρίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και για επαφές και παρουσιάσεις σε επενδυτές, funds και τράπεζες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε, «για εμάς έχει σημασία σε αυτές τις επαφές να υπάρξει μία παρουσίαση της στρατηγικής, ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, σε σχέση με τις επενδύσεις.

Αυτό ζητούν σε αυτή τη νέα φάση οι επενδυτές: ποιές είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, πού εστιάζεται η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων σε κλάδους και τομείς.

Αυτή είναι η δουλειά που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ για να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές».

Σχεδόν τριπλάσιες οι άμεσες ξένες επενδύσεις και συνεχίζουν να αυξάνονται

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και όπως είπε «είναι σαφές πλέον σε όλους ότι η κριτική της αντιπολίτευσης για αντιεπενδυτική πολιτική έχει πέσει στο κενό, είναι ξεκάθαρο από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία υλοποίησης ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2017».

«Σημειώθηκε πολύ μεγάλη αύξηση 185% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, αλλά και 75% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014, χρονιάς του success story Σαμαρά. σταδιακή αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις 15 Ιουνίου επιταχύνθηκε τους επόμενους μήνες», όπως τόνισε.

«Ξεμπλόκαραν» επενδύσεις 670 εκατ. ευρώ

Με την δημιουργία ειδικής διυπουργικής επιτροπής για τις επενδύσεις, συζητούνται πλέον σε υπουργικό επίπεδο τα προβλήματα που υπάρχουν για συγκεκριμένα μεγάλα επενδυτικά σχέδια.

«Είναι σημαντικό, για να προκύπτουν και αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου να ξεκλειδώσουν επενδύσεις και παράλληλα να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr