ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουάσιγκτον, Πολ Τόμσεν, Τράπεζες,


















































Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ - Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα,
Ο Τραμπ μπλόκαρε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία - «Ψυχραίνουν» οι σχέσεις με Νετανιάχου, ενισχύεται ο άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας
Οι μουσουλμάνοι της Σερβίας ενώθηκαν μετά από 20 χρόνια
Συρία: Ισλαμιστές σκότωσαν Ελληνορθόδοξο στη Χομς (Έμεσα)
Τι κρύβεται πίσω από τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν; - Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα και
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να περιμένουν τα «στρες τεστ» των τραπεζών, πριν αρχίσουν να υποθέτουν αριθμούς, ζήτησαν οι Ελληνες τραπεζίτες από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόμσεν έθεσε τρία θέματα στους τραπεζίτες:
Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες
Αναδιάρθρωση χρέους και
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Οι Έλληνες τραπεζίτες φέρονται να είπαν στον κ. Τόμσεν να μην υποθέτουν νούμερα της τάξης των 5 ή 10 δις ευρώ ή άλλα για την ανακεφαλαιοποίηση που πιθανώς να χρειασθούν οι τράπεζες αλλά να περιμένουν τα στρες τεστ.
Επίσης του παρουσίασαν το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων που προχωρά αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί αγορά σε μία νύχτα, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και προέδρου της Eurobank, Νικ. Καραμούζη, αλλά και των υπολοίπων μελών του προεδρείου της ΕΕΤ, μαζί με τον κ. Π. Τόμσεν αλλά και τη Ρ.Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, που είναι οι αρμόδια Επίτροπος για τις ελληνικές τράπεζες.
Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ.Γ.Χατζηνικολάου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Χρ. Μεγάλου, οι εντεαλμένοι γενικοί διευθυντές της Alpha Bank, κ. Α.Θεοδωρίδης και Β.Ψάλτης.























































