Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα καταστρώνεται το Action Plan για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

Στην Αθήνα καταστρώνεται το Action Plan για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιχειρηματική συνάντηση ΕλλάδαςΚίνας πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο του τριετούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan) που συμφωνήθηκε μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών τον περασμένο Μάιο και έχει ήδη οδηγήσει στην υπογραφή σημαντικών συμφωνιών.

Συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την προώθηση του Action Plan Ελλάδας – Κίνας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), Jizhe Ning και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, συντονιστή της Κυβέρνησης στα θέματα Ελλάδας – Κίνας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης για την προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών στους τομείς προτεραιότητας, οι οποίοι είναι οι μεταφορές, η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες, η ομάδα εργασίας θα έχει συναντήσεις με κινεζικές και ελληνικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, στις συναντήσεις από ελληνικής πλευράς θα μετέχουν εκπρόσωποι των Ομίλων Κοπελούζου, Μυτιληναίου, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, της Forthnet και του ΤΑΙΠΕΔ, της INTERNATIONAL CONSTRUCTIONAL και τραπεζικά στελέχη.

Από την κινεζική πλευρά παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των COSCO, Shenhua Group, State Grid , ZTE, NFC, Sichuan Communications Investment Group, China Development Bank και Exim bank of China Paris Branch.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες συνεργασίας του Ομίλου Κοπελούζου και του Shenhua Group, ύψους Euro3δις στον τομέα της ενέργειας και της FORTHNet με την ΖΤΕ με την υποστήριξη των κινεζικών εταιρειών Shanghai Gongbao Business Consulting και KaiXinRong Group για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ύψους Euro 500 εκατ.

Εφέτος επίσης ολοκληρώθηκε η είσοδος της State Grid στον ΑΔΜΗΕ.

Σκοπός του Action Plan 2017-2019 είναι η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας σε βασικά πεδία μεταξύ των δύο χωρών και ο αποτελεσματικός συνδυασμός της Κινεζικής Πρωτοβουλίας One Belt and One Road με την Αναπτυξιακή Στρατηγική της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας έχουν υπογραφεί διμερείς συμφωνίες με 30 χώρες και η Ελλάδα είναι μία από αυτές, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν εμπορικές συναλλαγές ύψους 3 τρισ. δολαρίων και επενδύσεις ύψους 40 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr