Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Φόρος τιμής” στους Έλληνες από τον Ντάισελμπλουμ – Μας έβγαλε το “καπέλο”

“Φόρος τιμής” στους Έλληνες από τον Ντάισελμπλουμ – Μας έβγαλε το “καπέλο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Φόρο τιμής» στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει από το 2015 απέτισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου.

«Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων» είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά αλλά η «Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα από οικονομικής και πολιτικής πλευράς».

Συνεχίζοντας ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και στην πιθανή έγκριση της εκταμίευσης στο επόμενο Eurogrοup, στη βάση της εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των προαπαιτούμενων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης στις αρχές του 2018 θα επανατεθεί το ζήτημα των μέτρων για το χρέος.

Όπως είπε, ο ESM εφάρμοσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ήδη από τον Ιανουάριο θα συζητηθούν περισσότερα μέτρα με στόχο να στηριχθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα και μεσοπρόθεσμα να ελαφρυνθεί το βάρος του χρέους.

«Πρόκειται για πολύ θετικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr