Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Έμπρακτη η εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στην ελληνική οικονομία

Χαρίτσης: Έμπρακτη η εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στην ελληνική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η συμμετοχή της HSBC στο δεύτερο πρόγραμμα Trade Finance Facility και μάλιστα με ένα τόσο υψηλό πόσο που φθάνει τα 134 εκατ. ευρώ δείχνει την ανανεωμένη εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε χαιρετισμό του στην ετήσια συνέντευξη τύπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

«Θετικές προοπτικές – που όπως τόνισε ο κ.Χαρίτσης- άλλωστε που επιβεβαιώνονται και από όλους τους μακροοικονομικούς δείκτες – τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ, των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής, το χαμηλό δωδεκαετίας στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων».

«Το Trade Finance Facility είναι καρπός της πολύ στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει στο Υπουργείο Οικονομίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα που έρχεται να στηρίξει το εξωτερικό εμπόριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αποτελεί μέρος του συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού που υλοποιούμε και ο οποίος προτάσσει την ενίσχυση των εξαγωγών και τη βελτίωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Χάρη σε αυτή τη συνεργασία με την Τράπεζα, έπεσαν στην ελληνική οικονομία 2 δισ. ευρώ μόνο το 2017, ενώ για την επόμενη τριετία έχουμε ήδη δρομολογήσει ένα “pipe line” έργων ύψους 7 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Με τα κεφάλαια αυτά ολοκληρώθηκαν κρίσιμες υποδομές, όπως οι μεγάλοι εθνικοί οδικοί άξονες και υλοποιούνται πλήθος από μικρά και μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Χρηματοδοτούνται επίσης η έρευνα και η καινοτομία αλλά και οι νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από το νέο Ταμείο Συμμετοχών (EquiFund) που υλοποιούμε με την υποστήριξη της ΕΤΕπ.

Την ίδια στιγμή τρέχουν ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μία σειρά από προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης ιδιωτικών κατοικιών και δημόσιων κτιρίων αλλά και των δήμων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr