Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται

Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, ΔΕΗ, Ενέργεια,

Το νομοσχέδιο αυτό συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις της ΕΕ, αποδεσμεύει τη χώρα από την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, διασφαλίζει διάφανη διαδικασία δημοπρασίας, ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνονται ισχυρά εργασιακά δικαιώματα. Η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στην ολομέλεια της Βουλής, υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και αντικρούοντας τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα και στη διάλυση της δημόσιας επιχείρησης.

Ο κ. Σταθάκης επιτέθηκε ιδιαίτερα στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι επέμεινε να ψηφίσει το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ», που προέβλεπε οριζόντια ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης και πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

«Η πολιτική της ΝΔ ήταν ένα πακέτο μέτρων που προέβλεπε καμία ΔΕΗ. Η δική μας κυβέρνηση λοιπόν, κατήργησε ευθέως ένα πλήρες σχέδιο της ΝΔ με το οποίο δεν έμενε καμία ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανταποκρινόμενος σε σχετικές εισηγήσεις βουλευτών αλλά και φορέων, προχώρησε σε βελτιωτικές αλλαγές του νομοσχεδίου, αυξάνοντας στο 1,4% (από 1,2%), το τοπικό λιγνιτικό τέλος που θα αποδίδεται στις Περιφέρειες από την περιβαλλοντική επιβάρυνση των μονάδων.

Ταυτόχρονα, έκανε δεκτή τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη και Ευαγγελίας Βαγιωνάκη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα «για λόγους κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών, η μετακίνηση προσωπικού από τις ήδη υφιστάμενες θυγατρικές της ΔΕΗ Α.Ε. προς τη ΔΕΗ Α.Ε., μετά από αίτηση του εργαζόμενου και αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ Α.Ε. και της αντίστοιχης θυγατρικής εταιρίας».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντίθετα από ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, άνοιξε μια νέα διαδικασία για ένα πρόγραμμα ηπιότερο, βιώσιμο και πιο αναδιανεμητικό για τη ΔΕΗ, ενώ διαβεβαίωσε ότι το 51% του ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει στο δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Η ΔΕΗ αγοράζει τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» – Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr