Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ΕΛΤΑ καταβάλουν χρέη τους στη ΔΕΗ – Ελάφρυνση στους λογαριασμούς

Τα ΕΛΤΑ καταβάλουν χρέη τους στη ΔΕΗ – Ελάφρυνση στους λογαριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην άμεση καταβολή 22,5 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ, για την αποπληρωμή της καθολικής υπηρεσίας για το 2013 και το α’ εξάμηνο του 2014, προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα Πέμπτη στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού αναμένεται να διευκολύνει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην αποπληρωμή του χρέους που έχει προς τη ΔΕΗ.

Το χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των περίπου 50 εκ. ευρώ που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ από πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ συμφωνήθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς.

Τα ΕΛΤΑ υποχρεούνται να αποδώσουν σταδιακά το παρακρατούμενο ποσό σε εύλογο διάστημα στην ΔΕΗ και στην συνέχεια να αυτοματοποιήσουν την απόδοση των ποσών που προέρχονται από λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι η ΔΕΗ παραλαμβάνει 22,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο του, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

Πιο συγκεκριμένα για τα ΕΛΤΑ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες διοικητικής του ανασυγκρότησης οι οποίες θα λύνουν άμεσα τα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η καθυστέρηση στην εξόφληση της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ είχε δημιουργήσει προβλήματα με αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές που διαφωνούν

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr