Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ε.Ε. κατέθεσε προσφυγή στον ΠΟΕ για τους δασμούς των ΗΠΑ

Η Ε.Ε. κατέθεσε προσφυγή στον ΠΟΕ για τους δασμούς των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αίτημα για διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ ύστερα από την επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ που επέβαλε η Ουάσινγκτον.

Η Eπίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ δήλωσε ότι πρόκειται για μια «ατυχή απόφαση» από την πλευρά των ΗΠΑ, η οποία θα προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στη βιομηχανία άνθρακα και αλουμινίου και θα «χτυπήσει» θέσεις εργασίας όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και στις ΗΠΑ.

«Είναι μια ατυχής απόφαση γιατί αποδυναμώνει περισσότερο τις ευρωατλαντικές σχέσεις και αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών κλυδωνισμών στις αγορές παγκοσμίως», ανέφερε η Σ. Μάλμστρομ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι πρόκειται για «ξεκάθαρο προστατευτισμό» και σημείωσε ότι το επιχείρημα που επικαλούνται οι ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια δεν ισχύει. «Οι εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ δεν μπορεί να εκλαμβάνονται ως απειλή για την ασφάλεια», ανέφερε η ίδια.

Η Σ. Μάλμστρομ τόνισε ότι η ΕΕ θα επιβάλει αντισταθμιστικά μέτρα και θα κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για να προστατεύσει την αγορά της ΕΕ από την αλλαγή κατεύθυνσης του εμπορίου που προκαλείται από αυτούς τους περιορισμούς των ΗΠΑ.
Παράλληλα, η ΕΕ καταγγέλει στον ΠΟΕ και την Κίνα για την “άδικη μεταφορά τεχνολογίας” ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

«Αν οι ιθύνοντες αυτού του κόσμου δεν ακολουθούν τους κανόνες, τότε το σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει”, ανέφερε η Σ. Μάλμστρομ και πρόσθεσε ότι η ΕΕ υπερασπίζεται ένα πολυμερές σύστημα παγκοσμίου εμπορίου που βασίζεται σε κανόνες.

Τέλος, η Σ. Μάλμστρομ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια των σημερινών εντάσεων στο εμπορικό σύστημα, παραμένοντας μέσα στο πλαίσιο ενός εμπορικού συστήματος που βασίζεται σε κανόνες και σε ένδικα μέσα.

Σημειώνεται ότι οι δασμοί ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου επιβλήθηκαν στην ΕΕ, στον Καναδά και στο Μεξικό και ισχύουν από σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr