Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Από του χρόνου οι ελληνικές τράπεζες θα τετραπλασιάσουν τα στεγαστικά δάνεια

Bloomberg: Από του χρόνου οι ελληνικές τράπεζες θα τετραπλασιάσουν τα στεγαστικά δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα υπεραισιόδοξο άρθρο φιλοξενεί το Bloomberg σχετικά με την ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών αλλά και της αγοράς ακινήτων.

«Από του χρόνου οι ελληνικές τράπεζες θα τετραπλασιάσουν τα στεγαστικά δάνεια» τιτλοφορείται το άρθρο που φιλοξενεί δηλώσεις του εκτελεστικού γενικού διευθυντή της Alpha Bank, Θεόδωρου Καλαντώνη.

«Το επόμενο έτος θα είναι σημείο καμπής για την ελληνική αγορά ενυπόθηκων δανείων. Οι πολίτες θα δουν ότι οι τιμές δεν πέφτουν πιο κάτω, θα διορθωθεί η λανθάνουσα ζήτηση και οι τράπεζες θα μπουν πιο ενεργά στην προώθηση νέων δανείων», σημειώνει ο Έλληνας τραπεζίτης και στη συνέχεια περιγράφει πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στον τομέα της χορήγησης δανείων.

«Από τα 15 δισ. ευρώ που δίνονταν το 2007, πέρυσι άγγιξαν μετά βίας τα 250 εκατ. ευρώ» σημειώνει και συνεχίζει: «Από το 2010, οπότε και η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, αφού δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να “παγώσουν” τα δάνεια», σημειώνει.

Οι νόμοι για την προστασία της πρώτης κατοικίας και η πίεση που άσκησε η κυβέρνηση στις τράπεζες να λύσουν το θέμα με τα “κόκκινα” δάνεια, επέδρασαν καταλυτικά. Όπως σημειώνει ο κ. Καλαντώνης: «Γίνονται περισσότερες κατασχέσεις τώρα. Αλλά το κάνουμε μόνο όταν έχουμε στοιχεία πως εκείνος που αρνείται να πληρώσει, έχει πραγματικά τη δυνατότητα να το κάνει ή απλά αρνείται».

Ήδη, όμως, αυτή η κατάσταση αλλάζει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο το 2015, από τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι έρχονται να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Ειδικά εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν. Η σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συμβάλλει στην αλλαγή της κατάστασης.

Οι τιμές των σπιτιών στην Αθήνα αυξήθηκαν περισσότερο από 170% από το 1997 μέχρι το τέλος του 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Με την ύφεση, όμως, οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 33,4% μεταξύ 2008 και το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

RND: Μπίζνες πολλών δισ. ευρώ με «χρυσές βίζες» στην Ελλάδα

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr