Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης επεκτείνει για 7 χρόνια τις επενδύσεις της στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης επεκτείνει για 7 χρόνια τις επενδύσεις της στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Διευθυντών της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) ενέκρινε ομόφωνα πρόταση για τη χρονική επέκταση των επενδύσεων της Τράπεζας στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Ι. Δραγασάκη το οποίο είχε υποβληθεί την 13η Μαρτίου 2018.

Η απόφαση χρονικής επέκτασης θα οριστικοποιηθεί με σχετικό ψήφισμα των Governors της Τράπεζας (αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των 69 μετόχων) εντός του 2018.

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δις ευρώ σε 42 project ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δις ευρώ. Οι επενδύσεις της Τράπεζας αφορούν συνεργασίες με τις Ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η συνέχιση της δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2019-2025 αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ελληνική οικονομία και θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη των επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΗΕ καταρρίπτει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για ρεκόρ ξένων επενδύσεων

Επιχειρηματικοί Άγγελοι από όλο τον κόσμο «πετούν» για την Αθήνα

Νίκος Δένδιας σε Σέρβο ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει επενδύσει 2,5 δισ. στη Σερβία – Μπορούμε περισσότερα

Στρατηγικοί επενδυτές στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η ιταλική Fincantieri και η ΟΝΕΧ

Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί – Προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός και το brain regain

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr