ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O δημόσιος εισαγγελέας της Δανίας απήγγειλε προκαταρκτικές κατηγορίες σε βάρος της Danske Bank για παραβίαση της εθνικής νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος σε σχέση με το παράρτημά της στην Εσθονία.

Η Δανία ξεκίνησε έρευνα τον Αύγουστο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συναλλαγές αξίας δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών μπορεί να ήταν μέρος μιας διαδικασίας ξεπλύματος χρήματος.

Η Danske Bank εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στο παράρτημά της στην Εσθονία που περιλαμβάνει ύποπτες συναλλαγές μεταξύ του 2007 και του 2016 που ανέρχονται συνολικά σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε εντατικά με την έρευνα», ανέφερε σήμερα σε μια δήλωση ο κρατικός εισαγγελέας Μόρτεν Νιλς Γιάκομπσεν.

Ο εισαγγελέας θα επιδιώξει τώρα να διευκρινίσει αν μπορεί να επιδιώξει την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον της Danske Bank ή αν συγκεκριμένα άτομα στην τράπεζα μπορεί να φέρουν ευθύνη, είπε ο Γιάκομπσεν.

Ο κρατικός εισαγγελέας για σοβαρά οικονομικά και διεθνή εγκλήματα έχει απαγγείλει τέσσερις κατηγορίες στη βάση των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων της έρευνας, ανέφερε η Danske.

Ο ασκών χρέη διευθύνοντος συμβούλου Γέσπερ Νίλσεν είπε πως η τράπεζα ανέμενε την απαγγελία προκαταρκτικών καταγγελιών σε σχέση με μια έκθεση που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Μπόργκεν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν η Danske δημοσιοποίησε εσωτερική έρευνα για τις ύποπτες ροές χρημάτων μέσω του εσθονικού παραρτήματός της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Να βάλουμε το Εμείς πάνω από το Εγώ – Οι Τράπεζες δεν θα ζουν εις υγείαν των κορόιδων»

Η Αστυνομία προειδοποιεί για ιστοσελίδα-απάτη μέσω της οποίας κλέβουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr