Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός πρέσβης: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπος επενδύσεων – Πού βλέπω ευκαιρίες

Γερμανός πρέσβης: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπος επενδύσεων – Πού βλέπω ευκαιρίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα επισημαίνει ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή το οικονομικό συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν σήμερα Δευτέρα στο Βερολίνο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Economist.

«Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 η Γερμανία υπήρξε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας του ΕΜΣ φέτος το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πλέτνερ, προσθέτοντας ότι «αυτή την ευκαιρία επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας».

Όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα προσφέρει πολλές ελκυστικές επενδυτικές δυνατότητες, τις οποίες οι γερμανικές επιχειρήσεις αξιοποιούν ήδη επιτυχώς» ενώ το γεγονός ότι «οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες παρέμειναν πιστές στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία απέφερε τελικά καρπούς».

Ο Γερμανός πρέσβης σημειώνει πως «εκτός από τον τουρισμό, υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την δραστηριοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr