Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κομισιόν το νέο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας – Τι προβλέπει

Στην Κομισιόν το νέο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας – Τι προβλέπει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Κομισιόν εστάλη το νέο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ για το 2019.

Σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέστειλε στις Βρυξέλλες το αναθεωρημένο προσχέδιο του προϋπολογισμού, με στόχο την αποφυγή της έναρξης της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος» και τον τερματισμό της διένεξης με την Κομισιόν.

«Η νέα πρόκληση αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας. Και την κερδίζουμε, διότι δίνουμε μάχη έχοντας στην καρδιά και στο μυαλό μας το όνειρο της αλλαγής» έγραψε στο Facebook o επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Ελπίζω ότι η όλη υπόθεση θα έχει κλείσει και ότι στις Βρυξέλλες θα υπάρξει λογική. Κάναμε ό,τι έπρεπε, αν μας ζητήσουν και άλλες περικοπές, θα πούμε όχι» πρόσθεσε από την πλευρά του, ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά και υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι Τζουζέπε Κόντε, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός νέου προϋπολογισμού.

Το deal των κυβερνητικών εταίρων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, περιλαμβάνει την εξασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων, ύψους 3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τη μείωση του στόχου για το έλλειμμα στο 2,04% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της Ρώμης προέβλεπε έλλειμμα, ύψους 2,40% του ΑΕΠ, γεγονός το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κομισιόν, προαναγγέλλοντας την έναρξη της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr