ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην υπόθεση της Folli Follie (με τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και τις δεσμεύσεις των ακινήτων της οικογένειας, της εταιρείας και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων ) εστιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σκάνδαλα τον τελευταίο καιρό» ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι για πολλά χρόνια η επιχείρηση παρουσιαζόταν ως μία ελληνική «ιστορία επιτυχίας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η Folli Follie παρέσυρε στον γκρεμό ολόκληρο το Χρηματιστήριο Αθηνών.
»Οι ενδοιασμοί για τη μετοχή του ομίλου FF προκάλεσαν απώλειες για όλες τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και δυσπιστία για την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά. Φαντάζει πλέον δύσκολο για τη Folli Follie να επιβιώσει.
»Ενώ, κατά τα φαινόμενα, ο υποτιθέμενος τζίρος είναι διπλάσιος από την πραγματική αξία του, τα χρέη είναι απολύτως αληθινά».
H εφημερίδα επισημαίνει ότι «στην έδρα της επιχείρησης, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, επικρατεί φόβος, καθώς εκεί απασχολείται ο ένας στους πέντε από τους συνολικά 4.800 εργαζόμενους.
»Τα αίτια της συγκάλυψης συνιστούν γρίφο. Η οικογένεια των ιδρυτών (της επιχείρησης) μπορεί να έχει ελικόπτερο, σκάφος και ιδιόκτητη βίλα, αλλά δεν διαθέτει ακριβά χόμπυ, όπως για παράδειγμα μία ποδοσφαιρική ομάδα.
»Ίσως το κίνητρο να ήταν απλώς η επίδειξη εντυπωσιακών οικονομικών μεγεθών, που θα εξασφάλιζε πρόσβαση στον φιλάρεσκο κόσμο των πιο ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων».























































