Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πλήττουν τη γερμανική βιομηχανία

Spiegel: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πλήττουν τη γερμανική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ανάλυση για τις επιπτώσεις που έχουν στη Γερμανία και ειδικά στη γερμανική βιομηχανία οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα εξηγεί αρχικά πως κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ηγέτες υπερέβησαν το «ψυχολογικό εμπόδιο» που λέγεται «κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων Ρώσων», αλλά και «περιορισμοί στην συνεργασία με συγκεκριμένες ρωσικές επιχειρήσεις», οι οποίες θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες δεν επιτρέπεται πλέον να χορηγούν δάνεια σε ρωσικές εταιρείες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ βρίσκονται η πετρελαϊκή Rosneft, η εταιρεία φυσικού αερίου Novatek, η Gazprombank και η Kalashnikov.

Την ίδια ώρα οι εταιρείες αυτές δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν πιστώσεις ακόμη και στην ίδια Ρωσία, από όπου πλέον έχουν αποσυρθεί πολλοί ξένοι αλλά και εγχώριοι επενδυτές.

«Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε λόγο για Ψυχρό Πόλεμο και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις «συνήθως έχουν αποτέλεσμα μπούμερανγκ»», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι η Γερμανία ήδη υφίσταται τις πρώτες συνέπειες.

Η γερμανική Επιτροπή για τις Οικονομικές Σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη εκτιμά ότι η κρίση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο 25.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία, ενώ η Deutsche Bank υπολογίζει ότι, σε περίπτωση που η Ρωσία αντιμετωπίσει σημαντική ύφεση, η γερμανική ανάπτυξη δεν αποκλείεται να υποχωρήσει κατά 0,5%.

Από την πλευρά του το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θεωρεί ότι σχεδόν το 25% των γερμανικών εταιρειών που συναλλάσσονται με την Ρωσία ενδέχεται να επηρεαστούν. Είναι ενδεικτικό, όπως τονίζει το Spiegel, ότι οι περιορισμοί σε βάρος της Rosneft επηρεάζουν περισσότερες από δώδεκα γερμανικές εταιρείες, ενώ ιδιαίτερα πλήττεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr