Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Βάιτμαν: Πιο βαθιά η οικονομική κάμψη στη Γερμανία

Προειδοποίηση Βάιτμαν: Πιο βαθιά η οικονομική κάμψη στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H οικονομική κάμψη της Γερμανίας θα είναι πιο βαθιά και πιο παρατεταμένη από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, προειδοποίησε ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), Γενς Βάιντμαν .

«Αντίθετα με την πρόβλεψη που είχαμε κάνει τον Δεκέμβριο, η βουτιά στην ανάπτυξη αναμένεται να επεκταθεί και στο τρέχον έτος», σημείωσε ο Γενς Βάιντμαν σε ομιλία του.

«Με βάση την τρέχουσα οπτική, συνεπώς, η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί αρκετά πιο αργά από τον δυνητικό ρυθμό του 1,5% το 2019», πρόσθεσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Η Γερμανία έχει αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της ανάκαμψης της Ευρωζώνης, αλλά η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έχει σημειώσει μια απροσδόκητη πτώση.

Μια παρατεταμένη κάμψη θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αποδυνάμωση στο σύνολο του νομισματικού μπλοκ και θα μπορούσε να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναβάλει τα σχέδιά της να αποσύρει τα μέτρα τόνωσης που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ωστόσο, ο Βάιτμαν υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να χάσει αχρείαστα χρόνο στη διαδικασία εξομάλυνσης της πολιτικής της, έτσι ώστε να προετοιμάσει τα εργαλεία της για μια μελλοντική κάμψη.

Η Bundesbank είχε προβλέψει τον Δεκέμβριο ότι η Γερμανία θα επεκταθεί κατά 1,6% τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Ωστόσο, ο Βάιντμαν διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη της Bundesbank για ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, λέγοντας πως οι προβλέψεις για το 2020 και το 2021 παραμένουν έγκυρες.

«Ωστόσο, η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις παραμένει υψηλή και για τη Γερμανία υπερισχύουν τα καθοδικά ρίσκα», πρόσθεσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Για την Ευρωζώνη, ο Βάιντμαν έστειλε επίσης ένα απαισιόδοξο μήνυμα, υποστηρίζοντας πως η πρόβλεψη για τον φετινό πληθωρισμό θα περικοπεί.

«Με βάση την τρέχουσα οπτική, η πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να είναι αρκετά χαμηλότερος φέτος από ό,τι ανέμενε η ΕΚΤ τον Δεκέμβριο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει προβλέψει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο 1,6% φέτος και αναμένεται να επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της τον Μάρτιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr