Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ προτρέπει έμμεσα την ΕΚΤ για αύξηση επιτοκίων

Η Μέρκελ προτρέπει έμμεσα την ΕΚΤ για αύξηση επιτοκίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της αύξησης επιτοκίων στην Ευρωζώνη τάχθηκε έμμεσα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει σύντομα στο στόχο 2%, επιτρέποντας έτσι στην ΕΚΤ να εγκαινιάσει κύκλο ακριβότερου χρήματος.

«Πιστεύω ή ελπίζω -έχουμε σχεδόν φθάσει σε πληθωρισμό 2%- ώστε να μπορέσει η ΕΚΤ να αλλάξει την πολιτική της», δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο δημαρχείο της Βρέμης.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχονται ως απάντηση των παραπόνων που εξέφρασε συμμετέχων στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί καταθέτες και συνταξιοδοτικά ταμεία υποφέρουν από τα μηδενικά επιτόκια της ΕΚΤ.

Η υποστηρικτική πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αποτελεί συχνά αντικείμενο έντονης κριτικής στη Γερμανία.

Ο ίδιος ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας(Bundesbank), Γιένς Βάιντμαν, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα μη-συμβατικά μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, ασκώντας πιέσεις στους κόλπους της ΕΚΤ για τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr