Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

13η σύνταξη: Σήμερα στα ATM των δικαιούχων – Δείτε πόσα θα πάρετε

13η σύνταξη: Σήμερα στα ATM των δικαιούχων – Δείτε πόσα θα πάρετε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Εφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε μέσω twitter ότι η 13η σύνταξη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή το απόγευμα.

Η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ενημέρωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ότι οι λογαριασμοί των δικαιούχων θα πιστωθούν με το ανάλογο ποσό την Παρασκευή το απόγευμα!

Τούτο σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο με επιπλέον χρήματα αφού από τα ΑΤΜ θα είναι σε θέση σε λίγες ώρες να κάνουν τις σχετικές αναλήψεις.

13η σύνταξη

Ωφελούμενοι: 2.523.038 συνταξιούχοι

Κύρια σύνταξη έως 500€ – Ποσοστό 13ης σύνταξης 100%.

Κύρια σύνταξη από 501€-600€ – Ποσοστό 13ης σύνταξης 70%.

Κύρια σύνταξη από 601€-1000€ – Ποσοστό 13ης σύνταξης 50%.

Κύρια σύνταξη άνω των 1000€ – Ποσοστό 13ης σύνταξης 30%.

Σύμφωνα με την τροπολογία για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, τονίζεται ότι στους δικαιούχους κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου και στους δικαιούχους επιδομάτων σύνταξης με αιτία την αναπηρία, χορηγείται από το έτος 2019 και για κάθε επόμενο έτος, δέκατη τρίτη (13η) σύνταξη.

Τη 13η σύνταξη δικαιούνται όσοι λαμβάνουν σύνταξη την 1η Μαΐου του έτους χορήγησής της καθώς και όσοι δικαιώνονται την καταβολή κύριας σύνταξης, εφόσον το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα ανατρέχει στην ίδια ημερομηνία.

Δικαιούχοι της 13ης σύνταξης είναι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες των άρθρων 1 έως 3 του ν. 1296/1982 (Α’ 128), της περ. 5 της υποπαρ. ΙΑ.6 της παρ. ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222) και του άρθρου 93 του ν. 4387/2016 (Α’ 85).

Επίσης προβλέπονται:

1. Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ή/και επίδομα σύνταξης με αιτία την αναπηρία, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.

2. Η 13η σύνταξη δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα, υπόκειται στις κατά νόμο προβλεπόμενες κρατήσεις και καταβάλλεται εντός του μηνός Μαΐου κάθε έτους.

3. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών δύναται να αυξάνονται τα ποσοστά της παρ. 2, να ανακαθορίζεται ο χρόνος καταβολής της 13ης σύνταξης και να ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Όπως, επίσης, έγινε γνωστό την Παρασκευή οι πληρωμές των συντάξεων για τον Ιούνιο αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, πριν δηλαδή φτάσουμε στις 31 του μήνα.

Τα υπόλοιπα θετικά μέτρα για το 2019

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% (εξαιρούνται ποτά – ροφήματα – αλκοολ)

Μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης στον συντελεστή του 13%

Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από τον συντελεστή του 13% στον υπερκπτωτικό συντελεστή του 6%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αιφνιδιασμός Κασσελάκη: Πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr