Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί για δημοσιονομικό εκτροχιασμό

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί για δημοσιονομικό εκτροχιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Τράπεζες,

Toν κώδωνα του κινδύνου για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και υψηλά επίπεδα δημοσίου χρέους έκρουε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ιγκνάτσιο Βίσκο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια «αξιόπιστη» στρατηγική για τη μείωση του δημοσίου χρέους, το οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί σε τροχοπέδη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η προειδοποίηση της ιταλικής κεντρικής τράπεζας έρχεται την ώρα που οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει εξηγήσεις από τη Ρώμη για το υψηλό χρέος και έλλειμμα, απειλώντας με την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου τριών δισ. ευρώ.

Ο λόγος χρέους ως προς το ΑΕΠ ενδέχεται να υπερβεί το στόχο της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναγράφεται στον προϋπολογισμό, ανέφερε ο κ. Βίσκο, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της ιταλικής κεντρικής τράπεζας στη Ρώμη.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στη χάραξη μιας αξιόπιστης στρατηγικής για τημείωση του δημοσίου χρέους μεσοπρόθεσμα, συμπεριλαμβανομένης και επανεξέτασης των δαπανών και των φόρων», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης.

Η έκκληση του κ. Βίσκο για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σφίγγει τον κλοιό πιέσεων στον κυβερνητικό συνασπισμό Λέγκας-Πέντε Αστέρων να εμμείνει στην πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής και στις δεσμεύσεις μείωσης του χρέους.

Όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Ματέο Σαλβίνι, διαφωνεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. και τάσσεται υπέρ περισσότερων φοροελαφρύνσεων και αύξησης των δαπανών για την τόνωση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, το χρέος θα ανέλθει στο 132,6% του ΑΕΠ φέτος και στο 131,3% το 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Βίσκο, ο στόχος του 2019 βασίζεται εν μέρει στη πρόβλεψη για έσοδα 18 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

Η Κομισιόν στην τελευταία έκθεσή της προειδοποίησε για επιδείνωση των δημοσιονομικών της Ιταλίας φέτος και το 2020, με το χρέος πάνω από το 135% του ΑΕΠ.

Οι ανησυχίες που προκαλεί η κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών ασκούν πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα, με το κόστος δανεισμού να αυξάνεται, παρά την ευρύτερη τάση αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στους υπόλοιπους τίτλους της Ευρωζώνης. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διευρύνθηκε στο 2,72%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr