Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαθαίνει η οικονομική κρίση στην Αργεντινή – Kλιμάκιο του ΔΝΤ στη χώρα

Βαθαίνει η οικονομική κρίση στην Αργεντινή – Kλιμάκιο του ΔΝΤ στη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» τη νομισματική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Αργεντινή και θα στείλει μια αποστολή στο Μπουένος Άιρες «σύντομα», ανέφερε εκπρόσωπος του θεσμού σε μια ανακοίνωση.

«Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς στις πρόσφατες εξελίξεις στην Αργεντινή και είμαστε σε συνομιλίες με τις αρχές», δήλωσε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ χορήγησε μαζική χρηματοπιστωτική βοήθεια στη χώρα υπό τη μορφή ενός δανείου ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ αποδέσμευσε 5,4 δισεκ. δολάρια, ανεβάζοντας στα 38,9 δισεκ. δολάρια τη βοήθεια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Αργεντινή προκειμένου να αντιμετωπίσει δύο νομισματικές κρίσεις το 2018.

Η οικονομία της Αργεντινής έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθωρισμού στον κόσμο (25,1% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, 54,4% τους δώδεκα τελευταίους μήνες), η κατανάλωση μειώνεται, καταστήματα κλείνουν και η φτώχεια (32% το 2018) και η ανεργία (10,1% φέτος) αυξάνονται.

Στον απόηχο της βαριάς ήττας του φιλελεύθερου προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι στις προκριματικές εκλογές στις 11 Αυγούστου, το αργεντίνικο νόμισμα, το πέσο, κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Νικολάς Δουχόβνε παραιτήθηκε το Σάββατο έπειτα από μια εβδομάδα αναταραχής στις αγορές κατά τη διάρκεια των οποίων το πέσο έχασε πάνω από το 20% της αξίας του και το αργεντίνικο χρηματιστήριο έχασε πάνω από το 30% της κεφαλαιοποίησής του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Αργεντινή: Ο Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος, εξήγγειλε «σοκ» λιτότητας και τον ζητωκραύγαζαν!

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr