Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αργοπεθαίνει η Deutsche Bank – Η κατάρρευσή της θα προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό χάος

Αργοπεθαίνει η Deutsche Bank – Η κατάρρευσή της θα προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό χάος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Γερμανία, Τράπεζες,

Η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη η Deutsche Bank αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανή η κατάρρευσή της.

Η Deutsche Bank χάνει συνεχώς κεφάλαια, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και τα στελέχη της εταιρείας προσπαθούν απεγνωσμένα να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Δυστυχώς για την Deutsche Bank, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Και αν η Deutsche Bank καταρρεύσει, θα είναι ακόμα πιο καταστροφική για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από ό, τι η κατάρρευση της Lehman Brothers ήταν το 2008.

Η Γερμανία είναι η «κόλλα» που κρατά ενωμένη την ΕΕ, έτσι εάν η τράπεζα που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Γερμανίας καταρρεύσει, τα ντόμινο θα αρχίσουν να πέφτουν πολύ γρήγορα.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 832 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 778 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Παράλληλα η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει ζημίες 3,15 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Αν προσθέσετε μαζί τις απώλειες για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, θα έχετε ένα συνολικό ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πώς είναι δυνατόν να χάσετε αυτά τα χρήματα σε μόλις 6 μήνες;

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες ανήλθαν σε 18.000 άτομα ή περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της Deutsche Bank, αποτέλεσαν το κυρίαρχο στοιχείο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που αποσκοπούσε στη διάσωση του τραπεζικού ομίλου.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι η Deutsche Bank αργοπεθαίνει.Υπήρξαν τόσες πολλές κακές αποφάσεις, τόσο πολλά επιθετικά στοιχήματα και το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο.

Τον Απρίλιο του 2015, η τράπεζα πλήρωσε συνολικά 2,5 δισ. δολάρια σε πρόστιμα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για το ρόλο της στο σκάνδαλο καθορισμού LIBOR.

Μόλις έξι μήνες αργότερα, αναγκάστηκε να καταβάλει επιπλέον 258 εκατομμύρια δολάρια σε ρυθμιστικές αρχές στη Νέα Υόρκη καθώς προχωρούσε σε συναλλαγές με τη Μυανμάρ, τη Λιβύη, το Σουδάν, το Ιράν και τη Συρία, χώρες οι οποίες υπόκεινταν στις κυρώσεις των ΗΠΑ εκείνη τη στιγμή.

Αυτά τα δύο πρόστιμα, σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, οδήγησαν την τράπεζα να ανακοινώσει καθαρή ζημιά ύψους 6,7 δισ. ευρώ για το 2015.

Δύο χρόνια αργότερα, κατέβαλε στη ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης άλλα 425 εκατ. δολάρια για να διακανονίσει αξιώσεις για κατηγορίες ότι ξέπλυνε 10 δισ. δολάρια σε ρωσικά κεφάλαια.

Τα χρήματα είναι τόσο λίγα στην Deutsche Bank, η διοίκηση της οποίας ακύρωσε ακόμη και το ετήσιο πάρτι των Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους υπαλλήλους της.

Φυσικά η εξοικονόμηση λίγων δολαρίων δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά σε μια τράπεζα με δεκάδες δισεκατομμύρια
δολάρια έκθεσης σε παράγωγα.

Η Deutsche Bank είναι το μεγαλύτερο ντόμινο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης.

Όταν καταρρεύσει πλήρως, θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει.

Ο David Wilkerson προειδοποίησε κάποτε ότι η χρηματοοικονομική κατάρρευση της Ευρώπης θα αρχίσει στη Γερμανία και ο Jim Rogers προειδοποίησε ότι η κατάρρευση της Deutsche Bank θα προκαλέσει την «αποσύνθεση» ολόκληρης της ΕΕ …

Αυτοί που καταλαβαίνουν την εποχή που ζούμε, παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την Deutsche Bank, διότι αν καταρρεύσει το παγκόσμιο οικονομικό χάος, σίγουρα θα ακολουθήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr