Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρός άξονας Κύπρου – Ισραήλ, στην Ελλάδα κοιμούνται όρθιοι!

Ισχυρός άξονας Κύπρου – Ισραήλ, στην Ελλάδα κοιμούνται όρθιοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τις απειλές της Τουρκίας, η ισχυρή συμμαχία που οικοδομείται μεταξύ του ελληνικού και ισραηλινού έθνους φαίνεται να προχωρά, τουλάχιστον στην Κύπρο.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Λευκωσία Μάικλ Χαράρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κύπρου, δήλωσε ότι ενδεχόμενη ανάθεση του συμβολαίου για προμήθεια φυσικού αερίου στην Ισραηλινή εταιρεία Ντέλεκ θα αποτελέσει «μια πολύ καλή ευκαιρία για εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας».

Ο Ισραηλινός πρέσβης ανέφερε και την πολιτική σημασία, σε περίπτωση κατά την οποία το έργο κατακυρωθεί στην ισραηλινή εταιρεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα πείσει πως μπορεί να φέρει αέριο στην Κύπρο σε καλύτερη τιμή από τους ανταγωνιστές της.

Για την προοπτική δημιουργίας χερσαίου τερματικού στην Κύπρο, ο οποίος να εξυπηρετεί και τις ανάγκες του Ισραήλ, ο κ. Χαράρι είπε ότι η Κυβέρνηση του Τελ Αβίβ δεν μπορεί να κρίνει αυτή τη στιγμή εάν κάτι τέτοιο είναι η καλύτερη λύση για την εκμετάλλευση του ισραηλινού αερίου.

Συνέστησε υπομονή, αναφέροντας ότι το ζήτημα της εκμετάλλευσης αερίου είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι Ισραήλ και Κύπρος θα είναι ανοικτές και για άλλες διαθέσιμες λύσεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας.

Ο Μάικλ Χαράρι εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι είναι αναπόφευκτη η συνεργασία των χωρών της περιοχής στο θέμα της εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι μια σύμπραξη αυτού του είδους, θα έχει κέρδη για όλους τους εμπλεκομένους.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει αύριο στην Αίγυπτο επικεφαλής τεχνοκρατών, για να πάρει μέρος στις εργασίες της τεχνικής επιτροπής Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα συνεργασίας στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου.

Είδηση που δημοσιεύθηκε στο «Φιλελεύθερο» αναφέρει ότι ο κ. Λακκοτρύπης θα συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από τις διαθέσιμες ποσότητες που πιθανόν να εξευρεθούν στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα υπάρξουν και άλλες επαφές επισήμων Κύπρου και Αιγύπτου για το θέμα, ενώ προσεχώς θα συναντηθούν αυτό το χρόνο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας που έχει καθιερωθεί σε θέματα ενέργειας.

Την ίδια ώρα το ελλαδίτικο πολιτικό σύστημα ή κοιμάται όρθιο, ή ασχολείται πώς θα ικανοποιεί τα βίτσια της κ. Μέρκελ, ή -ακόμα χειρότερα- τελεί σε καλοκαιρινή ραστώνη! Για την αξιωματική αντιπολίτευση δε, τι να πει άραγε κανείς, σε παράλληλο σύμπαν, ούτε καταλαβαίνουν τι γίνεται… Ιδέα λέμε, ντιπ! Τίποτα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr