Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To ΔΝΤ προειδοποιεί για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω κοροναϊού

To ΔΝΤ προειδοποιεί για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω κοροναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η επιδημία του κοροναϊού έχει ήδη επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και εάν εξαπλωθεί περισσότερο σε άλλες χώρες θα μπορούσε να εκτροχιάσει την «ήδη εύθραυστη» ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος, διαμηνύει το ΔΝΤ.

Σε έγγραφο που προετοίμασε εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G20, το ΔΝΤ απαριθμεί σειρά κινδύνων που απειλούν την παγκόσμια οικονομία, μεταξύ των οποίων τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού και το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι αξιωματούχοι των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων και αναπτυσσομένων χωρών(G20) θα συναντηθούν στις 22 Φεβρουαρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, εν μέσω της εντεινόμενης αβεβαιότητας για τον οικονομικό αντίκτυπο του κοροναϊού, γνωστού ως COVID-19.

Το ΔΝΤ εμμένει προς το παρόν στην πρόβλεψη του Ιανουαρίου για ανάπτυξη 3,3% της παγκόσμιας οικονομίας φέτος, από 2,9% το 2019 και έχοντας ήδη αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του σε σύγκριση με τον Οκτώβριο. Είχε όμως προειδοποιήσει ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και απειλείται από καθοδικούς κινδύνους.

«Η ανάκαμψη θα μπορούσε να εκτροχιασθεί από απότομη άνοδο στο premium κινδύνου, η οποία θα μπορούσε να πυροδοτηθεί από νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ή μεγαλύτερη εξάπλωση του κοροναϊού», επισημαίνει το ΔΝΤ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανέφερε από την πλευρά της, ότι οι επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού στην οικονομία θα είναι περιορισμένες, καθώς δεν πρόκειται να μεταβάλει τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr