Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊκούρας: Δεν θα ακολουθήσουμε μαξιμαλιστικές πολιτικές – Έχουμε σχέδιο

Σταϊκούρας: Δεν θα ακολουθήσουμε μαξιμαλιστικές πολιτικές – Έχουμε σχέδιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση δεν μπορεί «να ακολουθήσει τον μαξιμαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει πολιτική με ξένα κόλλυβα.

»Φυσικά και έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο με σύνθεση του πλούτου και της διανομής» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής, για τα εργαλεία ρευστότητας της αγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στο θέμα των ταμειακών διαθεσίμων της οικονομίας, υπογράμμισε ότι χρειάζεται «υπεύθυνη διαχείριση και τόνισε πως η Ελλάδα βγήκε δύο φορές στις αγορές με επιτυχία», προ κρίσης ήταν στα 37,5 δισ. ευρώ, στα36,5 δισ στην αρχή της κρίσης και σήμερα είναι πάλι στα 37,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως από την επιστρεπτέα προκαταβολή πήραν 53.000 επιχειρήσεις.

«Δώσαμε παράταση μέχρι την Παρασκευή στην επιστρεπτέα προκαταβολή, χθες το πρωί μπήκαν 10.000 επιχειρήσεις στο σύστημα και σήμερα το πρωί άλλες 1.000 εταιρείες.

Θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει την πλατφόρμα χθες και να είχαμε δώσει σε 114.000 επιχειρήσεις πόρους, αλλά κρίναμε σκόπιμο να υπάρξει αυτή η ολιγοήμερη παράταση, για να μπουν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις» είπε.

Απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι μια σειρά από επαγγελματίες, όπως οι οδηγοί των ταξί, δεν εντάχθηκαν στις πρόνοιες για να πάρουν το επίδομα στήριξης των 534 ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε ότι είναι δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής που είναι πολλαπλάσια και πρόσθεσε ότι μπορεί να μην το γνωρίζουν αυτό, αλλά θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να ενημερωθούν.

Σημείωσε πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν απόλυτη ισορροπία και πρόσθεσε ότι όσο θα περνάμε από την πρώτη φάση προς τη δεύτερη φάση και την τρίτη, ουσιαστικά, θα ενισχύουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Στην πρώτη φάση, για πρώτη φορά το ελληνικό Δημόσιο έχει στηρίξει 2.000.000 εργαζόμενους άμεσα, είπε ο υπουργός και τόνισε ότι για όσες επιχειρήσεις στηρίζονται υπάρχει και η ρήτρα της διατήρησης των θέσεων απασχόλησης.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Τον πλούτο, τη σύνθεση του πλούτου και τη διανομή του πλούτου με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδήματα, σημειώνοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή απέδειξε ότι σεβόμαστε και θέλουμε να βοηθήσουμε την πολύ μικρή επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr